Innovatieprojecten

Interactieve ondersteuning bij zelfdiagnose en gezond leven

Ontvangt subsidie voor de volgende activiteit(en):

Dit project beoogt een vernieuwende manier van communiceren met zorgcliënten via online kanalen en via passieve en interactieve beeldschermen in de wachtruimtes, waarbij alle informatie zoveel mogelijk enkelvoudig wordt beheerd en automatisch op de juiste kanalen op de juiste locaties terecht komt in een vorm die daar het best passend is.

Een bijzonder onderscheidende doelstelling in dit Platform is een bijdrage te leveren aan een aantal maatschappelijke ontwikkelingen, namelijk:

  1. De trend dat mensen steeds meer zelf online op zoek gaan naar medische informatie en ook al een deel van het diagnostische proces zelfstandig uitvoeren alvorens ze een bezoek brengen aan een deskundige waarbij het van belang is om te weten welke informatiebronnen betrouwbaar en actueel zijn.
  2. Een andere ontwikkeling is dat een toenemend aantal mensen een levensstijl heeft dat een gevaar vormt voor de eigen gezondheid. In de meeste gevallen gaat het dan om een slecht voedingspatroon en te weinig beweging. Ook hierin is het voor mensen goed om te weten welke informatie hierbij verantwoord en bruikbaar is en wat de mogelijkheden zijn om meer te gaan bewegen of goed voedingsadvies te krijgen en de mogelijkheden inzichtelijk te maken voor eventuele financiële ondersteuning vanuit bijvoorbeeld, gemeentes, subsidies, zorgverzekeraars, werkgevers e.d.

Syntraks Media ontvangt subsidie voor het ontwikkelen van dit Platform.

Interactieve televisie op basis van game-engine technologie 

 Syntraks Media ontwikkelt software voor broadcasttoepassingen, welke ingezet wordt voor een diversiteit aan televisie en radio toepassingen, zoals visual radio, spelshows, graphics- en video playout. Broadcast technologie wordt meer en meer ingehaald door de game industrie, wat betreft graphics en video-engines. De game industrie is een sterk groeiende markt, waardoor technologieën op dat gebied met dezelfde vaart ontwikkeld worden. Om aansluiting te houden met de concurrentie, moeten we deze ontwikkelingen op de voet volgen en hier slim op inspelen. Dat is wat we met dit project dan ook beogen te doen. 

 Dit project heeft ten doel de ontwikkeling van een proof of concept softwaresysteem waarmee visual radio, broadcast overlay- en interactieve broadcastapplicaties kunnen worden geïntegreerd. Het beoogde einddoel van dit softwaresystem is een unieke integratie van onze broadcastsoftware met bestaande gametechnologie om zo de interactie van gameplatformen te verenigen met het broadcastkanaal. Hiermee wordt het mogelijk om op een betaalbare wijze interactieve TV programma’s te ontwikkelen. 

Syntraks Media ontvangt subsidie voor het ontwikkelen van dit proof of concept.